Úplně jiný ocet

17. března 2008 v 17:08 | Olu |  Dobré věci
UMEOCET. Uznávám, trošku divný název, a když vám řeknu, že toto ochucovadlo se hojně využívá v makrobiotické výživě, bude se vám zdát ještě divnější.

Jenže, tato červenofialová chutná tekutina podle informací přímo na obalu je "vhodnou náhradou za ocet. Použití do salátů, k ochucení pokrmů (polévek, omáček apod.)". Osobně do salát používám pouze umeocet a někdy i citronovou šťávu. Jeho chuť sice není tak výrazně kyselá, jako u "bzenečáku", ale právě to se mi na něm tolik líbí.

Za 300ml octa jsem zaplatila 48,- Kč.

Pozor, budete-li ho používat, dbejte na to, že je velmi, velmi slaný! Na velkou mísu ho naprosto postačí použít dvě lžíce a v žádné případě už nepřidávejte žádnou sůl!





Další zajímavé věci:švestičky umeboshi a další dobrůtky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alena Alena | Web | 26. března 2008 v 19:39 | Reagovat

Ocet jsem viděla v obchůdku se zdravou výživou a odešla jsem bez povšimnutí. Díky za tip, při další návštěvě obchůdku již neodejdu bez povšimnutí a ocet koupím. :-)

2 olu olu | Web | 26. března 2008 v 21:16 | Reagovat

jsem moc ráda, že jsem Vás inspirovala k objevování nových surovin :-D

3 Hladový jiřínek Hladový jiřínek | 29. března 2008 v 9:11 | Reagovat

no jo no:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama