Smetanové těstoviny s rybkou

8. května 2008 v 21:22 |  Těstoviny aneb pasta
Nevím, jak u vás, ale my jsme vždycky jídávali rybu pouze s některou úpravou brambor. Nic jiného nepřicházelo v úvahu (pominu-li tuňáka zamíchaného do salátu :-)). Jednoho dne ale brambory nebyly. Tak jsem řekla, že bude filé s těstovinama. Nevěřícné pohledy mě utvrdily v tom, že je potřeba toto dogma zlomit! Ale copak můj Jiřík, ten slupne všechno :-)
  • tresčí filé
  • koření na ryby
  • bílý mletý pepř
  • citron
  • máslo na smažení (vím,že je to nezdravé, ale zase je to moc dobré)
Kousky filé okořeníme (měla jsem 2 druhy rybího koření i se solí) a pokapeme citronem. Zvolna smažíme na rozpuštěném másle. Trvá to je chvilinku.
  • smetana na šlehání
  • velká cibule
  • olej
  • sůl
  • bazalka
  • sýr s modrou plísní (niva)
  • oblíbené těstoviny
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, zalejeme smetanou (můžeme malinko rozředit), osolíme, přidáme bazalku. Do zahřáté omáčky nadrobíme sýr a necháme ho (alepsoň částečně) rozpustit. Promícháme s horkými těstovinami uvařenými na skus.
Na talířek si naložíme těstoviny s rybičkou, kterou ještě zakápneme citronem, a vesele dlabeme. Sami uznáte, že je to delikátní kombinace!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama