Mátové masíčko s pečenýma bramborama

11. června 2008 v 20:07 | Olu |  Maso - to je ten nejdokonalejší pocit!
Když mi babička nadšeně vyprávěla, co všechno za zelenisko jí na zahrádce roste, řekla jsem si, že se toho musí trošku zneužít. Libeček je můj oblíbenec - do polévky ho hážu po hrstech, tak proč ho nehodit i na maso a brambory. O mátě už jsem taky ledasco slyšela, a nedalo mi tedy, abych neozkoušela, jak si bude rozumět s vepřovou kýtou.
Rozuměli si moc dobře i s našimi chuťovými pohárky :-)
Marináda na maso:
  • šťáva z 1 citronu
  • černý mletý pepř
  • celý pepř a pár kuliček nového koření rozdrtit paličkou na maso
  • mleté chili
  • špetka provensálského koření
  • sůl
  • čertsvý libeček a máta - nasekat
  • olivový olej
Vše smícháme dohromady a ve směsi důkladně obalíme plátky masa. Necháme do druhého dne odpočívat v lednici, poté opékamé už bez dalšího oleje na rozpálené teflonové pánvi.
Jako přílohu jsem uvařilo-upekla nové brambory. I se slupkou je důkladně omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Asi deset miut si je předvaříme, aby mírně změkly.
V míse rozmícháme olivový olej s kořením na americké brambory (toho jen tak decentně) a nasekaným libečkem (ano, zase ten libeček) a ve směsi důkladně obalíme scezené brambory. Rozrpostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C doměkka. Ná závěr můžeme ještě dodat barvu zapečením pod grilem :-)
Podáváme s masíčkem a nějakou tou zeleninkou. Hlávkovému salátu se daří jak na zahrádkách, tak v obchodech :-) Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kolíček kolíček | E-mail | Web | 18. června 2008 v 16:31 | Reagovat

a už zase slintám - to mi děláte naschvál? :o) jdu si dát spoň oplatek. Libeček mi zatím na balkónu neroste, ale mám na něj zálusk, popřemýšlím... Díky za nápad :o))

2 olu olu | Web | 30. června 2008 v 12:32 | Reagovat

Naschvál? Přece se musím pochlubit, co dobrého jsem uvařila a spapala (no spíš sežrala, ehm... :-)). Stejně neí nad flákotu :-D

3 Tuška Tuška | 22. června 2009 v 18:42 | Reagovat

tyjo, Oli, já jakožto nekuchařka nejspíš začnu vařit podle tvých stránek :o)))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama