Kuřecí stejk sušeným rajčetem nadívaný a s troubovýma bramborama podávaný

6. ledna 2009 v 19:39 | Olu |  Maso - to je ten nejdokonalejší pocit!
Nový rok s začínám s receptem na mě mírně exkluzivním (= pracným :-)), ale přesto stále docela bezproblémově proveditelným. Nepotřebujete žádné extra zvláštní suroviny (sušená rajčata už dnes mají v každém supermarketu a jsou upotřebitelné i do všelijakých jiných jídel) ani vybavení. Výsledek je famózní, odlehčenější sváteční obídek.
Připravte si:
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 plátky šunky
  • 4 sušená rajčata
  • dobré koření - u mě mlýnky s čtyřbarevným pepřem a česneku s bylinkami
  • olivový olej
  • párátka nebo nit na uzavření kapsy
Na brambůrky:
  • na osobu nejméně 2 velké brambory podle stupně "nenažranosti" (útlocitní nechť prominou ostřejší výraz, který se mi v době vánočních svátků a po nich dere na jazyk několikrát denně v souvislosti s mou osobou i jinými, raději nejmenovanými:-)))
  • olivový olej
  • podle chuti sůl nebo koření - u mě velmi decentně mlýnek česnek a bylinky
Na domácí tatarku:
  • balení poličanky (100g majonézy)
  • kelímek kysané smetany - 150g
  • malinká cibulka, na drobno pokrájená
  • nakládaná okurka, též na drobno pokrájená
  • plná čajová lžička dijonské nebo jiné pikantnější hořčice
Začneme s bramborami. Ty si nakrájíme na "něco jako hranolky" - já překrojila bramborku podélně a pak jsem krájela silnější plátky. Přendáme do kastrólu, potopíme pod vodu, osolíme, přivedeme k varu a pak vaříme 5 minut. Pozor na to, aby se brambory neuvařily - měly by jen trošku změknout.
Ještě horké brambory vyklopíme na plech, pokapeme olivovým olejem, popř. okořeníme, malinko a hlavně opatrně promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme dozlatova a v průběhu párkrát porohodíme.
Podobně připravoval hranolky kdysi Jamie Oliver, za blahých časů, kdy jeho pořad dávali i v naší televizi... přidával tehdá ještě česnek :-)
Mezitím, co se nám brambůrky pečou, si nachystáme masíčko. Prve ho zbavíme veškerých tučných zbytků, umyjeme a upravíme na jednolitý kus (já musela odřezat tři menší kousky, viz níže). Potom velmi opatrně vykrojíme do masa kapsu (ta moje byla děravá, ale naštěstí to nevadilo), kterou naplníme plátkem šunky a do ní vložíme rajčata. Kapsu buď spíchneme párátkem, nebo svážeme nití. Velmi zlehka okořeníme.
Opékáme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Já pro jistotu dusila pod pokličkou, aby bylo maso skutečně důkladně propečené, a pak velmi zprudka dosmažila.
Celé dílo korunujeme poctivou domácí tatarkou, kterou připravíme důkladným promícháním všech uvedených surovin. Můžeme podávat s jednoduchým zeleninovým salátem se zálivkou z trochy olivového oleje a umeocta.
Přeju vám dobrou chuť po celý rok 2009! ;-)
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 prcinka prcinka | 7. ledna 2009 v 11:14 | Reagovat

mňamky mňamky - toto bych si taky dala. jako formu odlehčené nenažranosti. -- voní to až sem !

2 Yenny Yenny | E-mail | Web | 25. ledna 2009 v 23:26 | Reagovat

Vypadá to nádherně!

3 Gabriel Gabriel | E-mail | Web | 2. února 2009 v 13:09 | Reagovat

Gurmán ako vyšitý! Pekné "foodfoto".

4 olu olu | Web | 6. února 2009 v 17:53 | Reagovat

děkuji za komentáře plné chvály, vyřídím příteli, který

s focením pomáhal (tři ruce ještě nemám :-))

5 pan Kolíček pan Kolíček | Web | 15. března 2009 v 11:14 | Reagovat

jednoduché a efektní...a hlavně lákavé. K tatarce - taky mám pocit, že doma připravená je úplně jiná třída než ty z krámu, navíc je fajn je obměňovat tu papričkou, tam kapary nebo bylinkama... Akorát se nemůžu dokopat ještě k domácí majonéze aby to bylo úplně bezchybný - ale to bych si taky mohl chovat slepice a lisovat olej, že... :o))

6 ukcnfo ukcnfo | E-mail | Web | 31. května 2009 v 8:25 | Reagovat

aC8Bgc  <a href="http://xfzorcsieofh.com/">xfzorcsieofh</a>, [url=http://sbuyeycrfsxw.com/]sbuyeycrfsxw[/url], [link=http://nuazpnxvgrpy.com/]nuazpnxvgrpy[/link], http://vayijifwdzwp.com/

7 Eva Eva | 3. července 2009 v 11:52 | Reagovat

[5]: Domácí majonéza je eňo ňuňo. Je to jednoduché, ale... chvilku to trvá, ale... zase si u toho odpočinete - musíte to brát jako relax, třeba u televize, přitom olizovat, ochutnávat - to je něco, co z přípravy majonézy udělá labužnickou záležitost. A ochutnávky? Čím častější, tím lepší, ale pozor, aby něco zůstalo k původnímu účelu.

8 gold cocktail dress gold cocktail dress | E-mail | Web | 10. ledna 2013 v 15:33 | Reagovat

Thank you for this interesting article, i'll bookmark this page
http://www.elsedress.org

9 gold cocktail dress gold cocktail dress | E-mail | Web | 11. ledna 2013 v 11:17 | Reagovat

Just a question. Do you think you could add a little more in the way of content here? I think youve got some interesting points, but Im just not sold. If you really want to get the crowd behind you, youve got to entertain us, man. Maybe you could add a video or two to drag the message home.
http://www.isdress.org

10 tag heuer imitation tag heuer imitation | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 10:52 | Reagovat

Q. Why do golfers wear two pairs of pants?
http://www.watchescan.org

11 RobertExpib RobertExpib | E-mail | Web | 3. května 2017 v 10:08 | Reagovat

polaroid android 4.0 tablet  <a href=http://mkd.at/13/viagra.html>viagra verschreibungspflichtig osterreich</a>  giant eagle pharmacy brunswick ohio

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama