Odlehčené risotto

15. září 2010 v 21:02 | Olinka |  Nejen pro vegoše
Už si ani nepamatuju, kdy jsem tuto dobrůtku dělala poprvé, každopádně se stala mým oblíbeným jídlem. Kromě nutné cirka půlhodinky míchání u plotny se totiž jedná o baštu velmi chutnou, nenáročnou a rozmanitou. Postup přípravy jsem zde již popsala dříve.
risottko s rajčátky a cuketkou

Začátkem léta jsem měla po ruce čerstvé mladé cuketky, svazek bazalky a potřebovala jsem se zbavit zbytku sušených rajčat - ne naložených v oleji, ale pytlíkových:-)

Kombinace to byla vpravdě geniální. Tím geniálnější, že babička strávila předtím pár dnů v Římě. A předtím se vyptávala, co mi má teda dovézt. Můj požadavek zněl jasně - "parmiggiano regiano" a "pecorino". Babička věru netroškařila a dovezla sýrů snad přes kilo. Takže to, co vidíte nastrouhané nahoře (a nevidíte zamíchané v risottku) je pravý a nefalšovaný italský parmazán. Jupí!

Neváhejte a udělejte si tuto italskou dobrotu taky. Na rýži se dá šetřit (já používám pouze obyč kulatozrnnou a zatím si nikdo nestěžoval), ale dobrý hovězí vývar a kvalitní sýr vše posune do úrovně božské many. A přitom je to lehké jak facka, ne?

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | Web | 20. září 2010 v 12:26 | Reagovat

Risotto teda zbožňuju a to "klasické, české" bych už do pusy nedala ani náhodou. Mňam, asi si v týdnu udělám své oblíbené - s marinovaným česnekem a žampiony - http://madlinakuchyne.blog.cz/1005/jemne-risotto-s-marinovanymi-houbami-a-cesnekem

2 Tuška Tuška | 1. února 2011 v 19:20 | Reagovat

Ležím v posteli, kručí mi v žaludku a říkám si, kdybych uměla jednou vařit jako ty, Chtivá pracko!!! :-)

3 Olinka Olinka | Web | 2. února 2011 v 15:10 | Reagovat

Tuška: všechno bude, i maso bude, i mléko bude... Chce to jen trpělivost a trénink (a ten prázdný žaludek je taky slušná motivace!;-))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama